Presentació del Palamós Terra de Mar 2021

A mar, zero plàstics, lema del Palamós Terra de Mar 2021

 

Un festival que lluita contra la contaminació marina

El festival mariner Palamós Terra de Mar té per finalitat celebrar i rememorar el vincle de Palamós amb el mar i el seu port. Enguany, el festival vol visibilitzar l’actitud decidida de la població envers els principals problemes dels oceans. La contaminació generada per l’acumulació de plàstics mata els peixos, malmena els ecosistemes, embruta les platges i frena l’economia blava. És responsabilitat de tothom posar fre a la contaminació marina i revertir els seus efectes perversos  sobre els fràgils ecosistemes marins.

 

Sabies que...

Cada dia, al voltant de 8 milions de peces de plàstic arriben als nostres oceans; entre 8 i 14 milions de tones, cada any, equivalent a un camió d'escombraries cada minut. S'estima que el 88% de la superfície de la mar està contaminada per residus plàstics.

Ara hi ha 5,25 bilions de macro i micropeces de plàstic en el nostre oceà i 46.000 peces en cada milla quadrada d'oceà, amb un pes de fins a 269.000 tones.

El món produeix 381 milions de tones de residus plàstics a l'any. El 50% d'això és plàstic d'un sol ús i només el 9% s'ha reciclat.

Més d'1 milió de bosses de plàstic acaben a les escombraries cada minut. El món fa servir més de 500 mil milions de bosses de plàstic a l'any, és a dir, 150 per a cada persona a la Terra.

1 de cada 3 peixos capturats per consum humà conté plàstic. Més d'1 milió d'aus marines i 100.000 animals marins moren cada any a causa de la contaminació plàstica.

 

Les activitats de l'edició 2021 del Palamós Terra de Mar volen posar l'accent en aquesta problemàtica, sense oblidar que en el mar tot està relacionat i que l'acció en benefici del medi ambient repercuteix en la resta de dimensions marítimes.

Un esforç decidit de la ciutadania palamosina per aportar solucions al gran repte oceànic del segle XXI a través de la sensibilització, la difusió i l’acció.

Bossa de cotó Palamós Terra de Mar 2021

Tots els participants en les activitats blaves (29-30 de maig) i esports i sostenibilitat (5-6 de juny) rebran de regal una pràctica bossa de cotó ecològic.

Ja no et faran falta més bosses de plàstic!

Un programa extens i divers

Palamós Terra de Mar aposta per oferir experiències marítimes de caràcter lúdic, cultural i familiar que connecten els participants amb el patrimoni natural i cultural del municipi: visites guiades familiars, portes obertes a vaixells centenaris amb explicacions a bord, tastets d'activitats nàutiques, ploggins i eco-swimming, rutes guiades pel territori, gastronomia marinera amb productes km0, iniciacions a la navegació tradicional, etc. Reserva i gaudeix de forma segura de totes les activitats del festival.

Un port segur

Palamós Terra de Mar implementa totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats contra la covid-19 per fer de l'esdeveniment una celebració segura. Per això hi haurà controls d'afluència al port de Palamós, reserva prèvia en totes les activitats, franges horàries, controls d'accés i protocols d'higiene en tots els espais. 

 

El festival mariner Palamós Terra de Mar serà un esdeveniment segur  

 

 

Organitzen

 

ajuntament logo    logo palamos turisme    

 

Amb el suport de

 

            logo cultura

 

Ministerio de Fomento. Salvamento Marítimo
Capitania Marítima de Palamós
Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural.
Confraria de Pescadors de Palamós
Museu Marítim de Barcelona
Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona - Fundació Promediterrània)
Fundació Damm
General Nàutic
World Sailing Experience. Goleta Äran
Associació Amics del Quetx Ciutat Badalona

 

Participen

Club de Rem Palamós
Club Natació Palamós
Club Nàutic Costa Brava. Vela Palamós
Kayaking Costa Brava
Marina Palamós
Activitats Nàutiques de Palamós
Paddle Surf La Fosca

 

Col·laboren

Associació Amics del Museu de la Pesca
Associació Amics de les Illes Formigues
Associació Subaquàtica d'Oci de Palamós (ASOP)
Associació Front al Mar
Cooperativa la Mar de Dones
Fleca l'Empordà
Fecotur
Creu Roja Palamós
Bodega Can Morera
Petit Bar